Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

Kezdőlap

Magunkról

Közhasznúsági beszámoló

 

 

Közhasznúsági beszámoló

2016.

 

 

Tevékenységünket 2016-ban is az egyesületünk fennállása óta eltelt 29 év hagyományai alapján folytattuk. Céljaink változatlanok, a természetjárás, tájékozódás témakörében nemcsak tagjainknak, hanem tagjainkon keresztül több száz fiatal érdeklődőnek biztosítunk lehetőséget ismereteik bővítésére. Szakmailag együttműködünk a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Budapesti Természetbarát Sportszövetséggel, a Természetjáró Fiatalok Szövetségével, a XIX. kerületi Természetbarát Szövetséggel és a XIX. kerületi Polgármesteri Hivatallal.

 

A Heves-Borsodi Dombságban fekvő Istenmezején található az egyesületünk tulajdonában lévő parasztház, melyben 15 férőhelyes pihenőházat működtettünk. Tagjaink részvételével augusztusban a WC oldalfalainak cseréjét, ajtóinak felújítását valamint apróbb karbantartási munkákat végeztünk el.

 

A természetben való tájékozódást elősegítendő 2016-ban is megrendeztük hagyományos programjainkat: tavaszi városismereti versenyünket, tavaszi, gyermeknapi és őszi tájékozódási versenyeinket, tavaszi pontgyűjtő tájékozódási versenyünket. A Budapesti Természetbarát Sportszövetséggel együttműködve versenyeink része voltak a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságnak valamint az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságnak is. Börzsönyi teljesítménytúránkat 2016-ban Gémes-20 és Gémes-30 néven 20 illetve 30 km-es túratávon rendeztük meg. Főrendezői voltunk a Budai-hegységben megrendezett Határjárás teljesítménytúrának.

 

A tanév során két alkalommal szerveztünk nyílt kirándulást melyek helyszínei a Budai-hegységben voltak. A kirándulásokon a természetvédelmi szempontokat figyelembe véve a természeti értékek megismertetését is előtérbe helyeztük. A Mikulás-túrán a résztvevő gyerekeknek ajándékokkal kedveskedett az egyesület Mikulása.

 

Folytattuk a Bejárható Magarország Programot, melynek keretében az alakulásunk óta velünk együttműködő kispesti Hungária Általános Iskola és Kollégium 6. osztályosainak szerveztünk ötnapos erdei iskolát Káptalanfüreden. Ennek során ellátogattunk Nagyvázsonyba, Tapolcára, Tihanyba, Veszprémbe.

 

Kirándulásainkon, versenyeinken összességében 1083 fő vett részt, néhány többnapos rendezvény miatt a teljesített túranapok száma 1281. Tagjaink a rendezvények megszervezésével összesen 1100 társadalmi munkaórát dolgoztak.

 

Az év során több olyan rendezvényünk is volt, mely a tagsági összetartozást igyekezett erősíteni, tagjaink részére egy- és többnapos kirándulásokat szerveztünk Istenmezejére, Káptalanfüredre, a Szob-Nagybörzsönyi kisvasútra, részt vettünk a Balaton-kerülő kerékpáros teljesítménytúrán valamint háromnapos kirándulást szerveztünk Szlovákiába, a Polyána-hegységbe, Zólyomra és Selmecbánára.

 

Honlapunkon bárki betekintést nyerhet programjainkba, az egyesület életébe.