Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2007.

 

Jól sikerültek jubileumi rendezvényeink: a teljesítménytúrán 156 fő volt jelen (ebből 25-en az egyesület részéről), ünnepi közgyűlésünkön pedig kereken 50-en voltunk. Mindenkinek köszönöm a szervezésekben való közreműködést, remélem mindkét programon mindenki jól érezte magát. 

Örömmel tudatjuk, hogy Uitz Évi és Pap Józsi szeptember 15-én egymással házasságot kötöttek. További sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!!!

Egyesületünk 20 éves évfordulójáról és a Gémes-20 teljesítménytúráról negyedoldalas cikk jelent meg a kispesti Helyi Téma című újságban.

Véget ért az I. középfokú, 5 fordulós Budapesti Tájékozódási Bajnokság. Egyesületünkből ifj. Lehoczki Zoltán az ifjúsági kategóriában aranyérmes, a Dravecz család a családi kategóriában ezüstérmes lett. Gratulálunk a teljesítményekhez.

A pörköltfőző versenyen két csapattal is indultunk, Gémes Tóni bácsi és Fejes Pista sertéspörköltet, Szalai Laci és Lehoczki Zoli borókás marhapörköltet készítettek. A zsűrinek idén se nyerte meg a tetszését a főztünk, de annak a 26 résztvevőnek, akik ott voltak, ízlett. 

Nyári építőtáborunkban igen jelentős fejlesztést hajtottunk végre házunkon: a tetőt teljesen kicseréltük, a padlás ezáltal tágasabb, használhatóbb lett. A beruházás értéke meghaladta a félmillió forintot. Mindenkinek köszönöm a munkáját, aki ott volt.

Ismét van egyesületünknek gépkocsija! Szatmári András tagtársunk Trabant Combiját egyesületünknek adta (egyenlőre még csak kölcsön, az átírással őszig várunk). Van rajta vonóhorog és tetőcsomagtartó is, a programokon az anyagok, felszerelések szállítására kiválóan alkalmas lesz.

A kispesti iskolák közötti természetjáró pontversenyt 12. alkalommal nyerte meg a Gábor Áron Általános Iskola, így az 1994-ben alapított vándorkupát véglegesen elnyerték. Az eddigi 13 év során mindössze egyszer nyert más iskola (Bolyai), a Gáborosok az összesen 100 fordulóból álló sorozat mindegyikén részt vettek. Külön köszönet ezért Juhász Árpádnak, az iskola testnevelő tanárának. Az idei második helyet a Bolyai, a harmadikat az Eötvös Iskola szerezte meg.

Május végén - június elején megkaptuk bontásra egy csepeli családi ház tetőcserepeit, melyeket leszedtünk és el is szállíttattunk Istenmezejére. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a munkában.

A pünkösdi hétvégén tagjaink közül hatan voltak fenn Istenmezején, rendet csináltak a pincében és a padláson, rengeteg felesleges lomot vitettek el a szeméttelepre. Elkezdték a pince rendbehozatalát és a kerti gyomirtást is elvégezték. Köszönet érte mindannyiunk nevében.

A TUTI kupán most már ötödik éve zsinórban nyeri az aranyérmet a Dravecz család! A nehéz pálya ellenére kitűnően versenyezve 62 csapat közül az összesített mezőny legjobb eredményével nyerték meg a családi kategóriát. Gratulálunk nekik!  

A Varsányi Kupa tájékozódási versenyen Farkas Sándor és barátnője, Szabó Zsuzsanna által alkotott csapatunk a B kategóriában 2. helyezést ért el. Gratulálunk a teljesítményükhöz!

A Természetjáró Fiatalok Szövetségének április 22-i közgyűlésén egyesületünk elnökét, Lehoczki Zoltánt az országos szövetség elnökévé választották.

Az elnökségi döntésnek megfelelően eladtuk a Volkswagen Transporter kisbuszunkat. Aki tud olyan kisbuszt, amelyik jó állapotban van, nem kell rá sokat költeni és nem túl drága, jelezze! Szállítási célokra vonóhorgos Trabant Combi vagy Wartburg Combi is szóba jöhet!

Egy jó hírrel kezdődik az új év: unokahúgomnak, Lehoczky Zitának január 16-án kislánya született, Oszlányi Sztella néven. Zitát ismeritek néhányan, ő a bátyám legidősebb lánya. Deszkáspusztán, Bélapátfalván találkozhattak vele régi tagjaink.