Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2009. évi hírek

2008. évi hírek

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2009.

 

Istenmezejei kirándulásunkon felszereltük házunkban az új - az eddiginél sokkal fényesebben világító - csillárokat, elvégeztük a vízvezetékrendszer és a vízóra téliesítését, fagymentesítését.

Jól sikerültek a Hungária Diákotthon jubileumi programjai. Egyesületünkből 26-an vettünk részt a különböző rendezvényeken.

A pörköltfőző versenyen készült csülökpörkölt és gombás marhapörkölt nagyon jól sikerült. Díjat ugyan nem kaptunk, de aki kilátogatott az remélem jól érezte magát.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából idén minden eddiginél nagyobb összeget, 255.807 Ft-ot gyűjtöttünk össze. Köszönjük mindenkinek aki ezúton is segítette munkánkat illetve másokat is erre ösztönzött.

Nagyon jól sikerült szlovéniai túránk során a Júliai-Alpokban megdöntöttük egyesületünk „magassági rekordját”. A 2391 m magas Prestreljenik-ablaknál csodálatos kilátásban volt részünk.

Az augusztusi karbantartó hétvégén lenyírtuk a kertben a füvet, a fel nem használt tetőcserepeket a ház mögé vittük, a törött cserepekkel és egyéb törmelékekkel pedig feltöltöttük a régi, nem használt emésztőgödröt. A kéményépítést őszre halasztottuk.

Július 11-én egyesületünk három tagja kirándulást tett Selmecbányára. A túra vége kalandosra sikerült, Pap Józsinak köszönet a rendkívüli műszaki segítségért.

A Hungária Diákotthon vándortábora három éjszakát töltött Istenmezején, melynek során a padláson kialakított szükségférőhelyeket is jól tudták használni.

A Nemzeti Civil Alaptól 850 ezer Ft támogatást kaptunk, a pénz azonban várhatóan csak ősszel fog megérkezni.

A Természetjáró Gyerekek Országos Találkozóján egyesületünk csapata összesítésben a 16. helyen végzett, legjobb eredményünk az éjszakai versenyen elért 8. helyezés volt.

Tagtársunk, ifj. Lehoczki Zoltán az április 3-5. között megrendezett győri országos szóló– és duó ütőhangszeres zeneiskolai versenyen kisdob kategóriában 3. helyezést ért el. Gratulálunk hozzá!

Az egyesület évi rendes közgyűlésén a tisztségéről lemondott Pap József helyett Szőllősi Zsoltot választottuk az egyesület elnökségébe. A Felügyelő Bizottság elnöke Dravecz Ferenc, új tagja Günczer Péter lett. A közgyűlésen rendes taggá választottuk Szabó Zsuzsannát és Vaskó Viktóriát.

A márciusi elnökségi ülésen az egyesület pártoló tagjai közé felvettük: Batha Évát, Czabai Bernadettet, Fodor Zoltánt és Szolláth Brigittát.